Как правилно да изберем интериорна врата?

Публикувано от admin 01/02/2018 0 Коментар(и)

Въпросът за това как да изберете интериорните врати или блиндирани врати, понякога е по-важен от мисли за това дали ще дойде края на света. Това е така, защото по-голямата част от населението може да избере цвета на интериорните врати, техния дизайн, но не знае
как да се определи качеството, надеждността и живота на продукта.

С какво е свързано това? С това, че сме свикнали да вярваме на рекламата, където всичко е красиво и по-евтино, отколкото при други. Но рекламата не учи да избираме качество, тя насърчава само за закупуване на стоки. Така че, тук ще се научите да се доверявате не само на реклама, а и на самите себе си. И така, как да изберем интериорни врати?

 

 

1. Нека разгледаме видовете интериорни врати, които са представени на пазара във Варна

 

Интериорни врати Варна

– Ламинатни – те са покрити със синтетичен материал, който имитира дърво;
– Врати с PVC фолио – най-горния слой е PVC фолио, което също наподобява рисунка на едно дърво.
– Фурнир – тънък слой лакирано покритие от благородна дървесина.
– Дървени – цялостно изделие, без кухини вътре, използва се в производството естествено дърво.
Всеки тип има подвидове, но те ще бъдат обсъдени по-долу.

2. Поставяме пред себе си редица задачи за решаване.

 

– Определяме какви да изберем интериорни врати и каси(права или регулируема) по цвят и дизайн;
Регулируемата каса има определени предимства. Като:компенсира кривени на стените, не е нужно обгръщане на зида , по-лесен и бърз монтаж , естетически по-елегантна.
– Преизчисляваме сумата , която можем да отделим за покупката.
– Решаваме в каква посока трябва да се отваря вратата.

3. Да изберем качествена интериорна врата – значи да изберем дълголетен, безопасен, звуко и топлоизолационен продукт. На тези характеристики ще се спрем по-подробно.

 

Какво означава дълголетие на интериорните врати
– Издръжливост на конструкцията. Което значи, не само на самата врата,но и на касата, на допълнителните елементи , като например стъкло или уплътнение. Външния вид на вратата, трябва да остане в първоначалния си вид в продължение на най-малко 15 години. За това повърхността трябва да издържа на определени удари, да е безразлична към UV светлина, при почистване трябва да се маха само мръсотията, а не защитното покритие.
– Силата на сцепление на декоративни повърхности и деформиране. Качеството на свързване се влияе от много фактори: вида на използваемите материали, технология и т.н. Деформирането на качествена вратата отсъства , дори и при високи температури и много ниска влажност . За съжаление, в магазин, не могат да бъдат проверени тези характеристики, така че трябва да се отдават предпочитание на продукти, които имат сертификат за качество.

По отношение на сигурността,
Ако решите вратата да е със стъклени вложки, стъклото трябва да бъде закалено .
Вратите трябва да бъдат изработени от такива материали, обработени с такава защитна структура, която в крайна сметка, след време, не отделя вредни вещества.
Това изглежда е всичко, което се отнася до избора на интериорни врати. Анализирайте информацията и смело напред , за извършване на качествени покупки.

Остави коментар