Интериорни врати – обективен анализ.

Публикувано от admin 01/02/2018 5 Коментар(и)

Отношението към един сравнително нов продукт на строителния пазар – ламинатни врати – днес не може да се нарече еднозначно. Едни са сигурни, че ниската цена е знак за лошо качество, други „рискуват“ в стремежа си да икономисат. Кой е прав – тези, които се съмняват или тези които вярват на новите технологии.

Какво е това „животно“ – ламинирана врата?

Преди да се говори за достойнствата или недостатъците на въпросният продукт, трябва да се знае, какъв е той всъщност. От структурна гледна точка, всичко е съвсем просто: като правило, това е дървена рамка от иглолистна дървeсина, армирана от двете страни с MDF или HDF плочи. Вътрешното пространство е запълнено с пчелна пита – специална форма на картон. Това създава допълнителен ефект на топло и звукоизолация.
Името на ламинатни врати идва от покритието – изкуствено ламиниран филм. Тънкият повърхностен слой (0,2-0,8 мм.) се нанася чрез горещо пресоване върху плочата на вратата, за да се получи твърдо вещество, гладка и равна повърхност на избраните цветове.
Качественият ламинатен филм е направен от меламинова хартия. Импрегнирането със специален разтвор на базата на меламинова смола дава устойчивост на хартията към слънчева светлина, промени в температурата, висока влажност, битова химия. Такова покритие е достатъчно добър и издръжлив материал.

Тайната на ниската цена.

Принципите на ценообразуване за всеки производствен процес са идентични. Това е цената на закупуване на суровини, материали, доставка, производство, получаване на печалби и разбира се, изплащане на заплати, данъци и други плащания, установени от законодателството. Ако пропуснете въпросите на данъчното облагане, ключовите фактори на ценообразуването остават разходите за материали, доставка и производство. Да разгледаме всеки от тях по -отблизо.
Дизайнът на крилото на вратата, както е посочено по-горе, се състои от рамка и облицовъчни плоскости. За производството на рамката се вземат евтини широко достъпни меки дървесни породи (бор, смърч) . Абсолютно няма смисъл да се използва скъпо ценно дърво, тъй като въздействията на агресивни фактори върху рамката са напълно изключени.
Плочите са също на много достъпна цена от MDF или HDF, състоящи се от пресовани дървени стърготини и специални лепила. Пълнител – обикновен картон във вид на пчелна пита. Извод: всички материални ресурси не са много скъпи. Качеството и видът на използвания филм, обков, а също така дали вратата е с фалц или без , най-много влияят на крайната цена на ламинатните врати, но в разумни граници. Производствената технология не отнема много време и следователно не изисква значителни финансови инвестиции. Затова след сумиране на всички компоненти, е логично цената на ламинатните врати да е достъпна.

Предимства и недостатъци на ламинатни врати.

Мнозинството от купувачите поставят на първо място индексът – цена, в същото време, те са готови да се примерят с някои от недостатъците: грешен цвят или погрешен модел, а често просто спестяват . Не прави изключение и опция за закупуване на ламинатни интериорни врати. Да, ниски цени – едно от основните предимства на въпросния продукт, но не е единственият.

В допълнение към цената, като предимство на ламинатните врати , със сигурност можем да добавим:

• високата устойчивост на абразивни натоварвания и механични повреди
• отличната устойчивост на влагата, което показва високите защитни свойства на филма ; Ламинатни врати – страхотни за монтаж в райони с висока влажност на въздуха;
• устойчив на почти всички домакински химикали, което означава, лекота на работа и поддръжка;
• възможността за получаване на сто процента определен цвят, благодарение на изкуствения материал при производството;
• висока устойчивост на UV светлина, т.е. способността да се запази първоначалната яркост и наситеността на цветовете;
• запазване на потребителските качества за дълго време.

 

Непряко достойнство на ламинатни врати включва компонент на околната среда, като има възможност за повече опазване на горските ресурси на природата. Ако анализираме слабостите на ламинираните врати, лесно е да се забележи тяхната немногобройност и незначителност. Това е например сложността на ремонта при силни щети. Броят и значението на недостатъците е значително по-ниско от обективни предимства на ламинатни врати. Очевидно е, че точно затова са толкова търсени и популярни сред потребителите.

5 Коментар(и)

Георги:
01/02/2018, 02:07:03 PM
Отговори

Много добра статия! Най-накрая ми стана ясно какво е ламинатна врата!

васил:
01/02/2018, 02:26:23 PM
Отговори

Много полезна информация за ламинатни врати , въпреки че аз харесвам повече фурнированите – те са на по-високи цени ,но изглеждат по- луксозно. радвам се че предлагате високо качествени интериорни врати , тъй като във варна се продават само китайски буклуци

юрий:
01/02/2018, 02:26:49 PM
Отговори

информация позволяющая даже далекому и несведущему человеку понять что такое современные и ламинированные двери,их приемущества,говорю как человек, 11 лет знакомому с этой продукцией

ivailo:
01/02/2018, 02:27:17 PM
Отговори

„да попитам, китайските интериорни врати ламинатни ли са?“

Brama:
01/02/2018, 02:30:09 PM

Китайски интериорни врати, които се предлагат на варненския пазар са фолирани, с покритие PVC фолио. Но най-добре да зададете въпроса на търговци, предлагащи тези врати.

васил:
01/02/2018, 02:30:00 PM
Отговори

Много полезна информация за ламинатни врати , въпреки че аз харесвам повече фурнированите – те са на по-високи цени ,но изглеждат по- луксозно. радвам се че предлагате високо качествени интериорни врати , тъй като във варна се продават само китайски буклуци

Остави коментар