Метална входна врата – каква да е тя?

Публикувано от admin 01/02/2018 1 Коментар(и)

Добрата входна метална врата трябва да отговаря на определени изисквания:

да защитава дома Ви от неоторизиран достъп,да съответства на критериите за шумо- и топлоизолация, да е устойчива на отрицателни климатични условия,да е лесна за употреба, да е надеждна и ,разбира се, да има естетичен вид. Но не всякаметална врата отговаря на всички тези изисквания.

Решили сте да смените Вашата входна врата. Как да изберете фирма?
На първи място, всички специалисти съветват за критичен поглед на обявите: Монтаж „от днес за днес“ , приказно ниска цена , „десети“клас надеждност, десет профилно оребряване – това са само маркетингови трикове, които нямат отношение към качеството на вратата?

Сега да поговорим за критериите,по които трябва да се избира добрата входна врата. Веднага ще споменем, че „подводните камъни“тук са много. Често информацията, която сте получили от представителите на компанията може да е просто рекламен трик. В този случай, никакви съвети няма да Ви помогнат. Ще имате нужда от интуицията и логиката на купувача.

Ниската цена при някои търговци се дължи на не включване в цената на стойността на обкова(бравите,дръжките,первазите и т.н),което в последствие  оскъпява крайната покупка. Или вратата е изработена от евтини, нискокачествени материали .

Изборът на входна врата трябва да започне с отговор на въпрос “Защо ние да слагаме метална врата?“. Добрият продавач е длъжен да Ви изчете малка лекция за структурата на металната врата. Днес, при всички „нормални“ фирми, „стоманата“ е обработена достатъчно финно, макар и да останаха още такива, които се опитват да продават врати, произведени „в мазето“, увити в красива опаковка.

В една добра компания всеки продавач-консултант е длъжен да знае основната конструкция на металната врата: какво е оребряването, каква е дебелината на металния лист, какви специални структурни елементи присъстват във вратата. Той трябва  да предоставя обективна информация за конкурентите, аргументирано да обясни с какво  продукта му е по-добър. Ние , от „врати Брама“, имаме много негативно отношение към тези, които се опитват да рекламират своите врати, като заливат конкурентите смръсотия. Тук трябва да работи само един единствен принцип: ако имаш реална информация, кажи я, а ако нямаш какво да кажеш, освен празни приказки, седи си тихо.

Не се колебайте да изисквате ясно и просто обяснение защо Ви се предлага една или друга опция.Може би, за съхранение на златните резерви, те ще са Ви нужни, но при монтаж на „врата-монстър“ на входа на къщата Ви, Вие и Вашите близки рискувате да си навлечете белята.

Обикновено в живота е така:
– Крадци със супер специален инструмент за отваряне,се срещат главно по филмите.
– Ако дойдат хора в униформа, така или иначе ще Ви вземат.
– Ако входната врата ще бъде непреодолима за пожарникарите и службите за извънредните ситуации, най-вероятно в случай на авария (пожар и т.н.), Вие или Вашите близки, ще трябва да се спасявате през прозореца.

Следват „легенди“ като използването на легиранметален лист с непознати на никого свойства. Нито един от продавач-консултантите на входни врати няма да бъде в състояние да Ви обясни с какъв материал е легиран метала, от който е направена вратата и какви качества е придобила тя след това.

Голямо внимание трябва да отделите и на бравите.Следва да отбележим, че усложняването на заключващия механизъм с всякакви аларми, „звънци и свирки“ не е много целесъобразно, както и прекаленото спестяване от заключващия механизъм.Винаги искайте обяснение за какво служи всяка от предлаганите опции.

Обърнете внимание на наличието или липсата на праг и възможните опции по въпроса.

Пазете се от някой, койтоВи продава стока с едно или друго качество, като се позовава само на много важен на пръв поглед документ.Първо, модерната печатница може да постави безкраен брой гербове и печати.Второ, малко хора правят разлика между здравно уверение, написано на италиански и реален сертификат на метална врата.

Последната стъпка е избора на декоративна облицовка. Днес всичко зависи от Вашите предпочитания и възможности.На пазара има много предложения(PVC фолио , ламинирано ПДЧ , облицовка с натурален фурнир и т.н)

Правилният избор е във Ваши ръце!

1 Коментар(и)

Пожарна Техника:
23/07/2018, 04:39:39 PM, www.firebg.org/bg
Отговори

Много полезна информация, когато човек не е запознат е склонен да инвестира в неща, които не са най- подходящи за него.

Остави коментар