Ламинатни врати

Ламинатни врати

Произходът на ламинатът е свързан с далечна Швеция преди около 35 години. Структурата на материала е сложна четирислойна, а самият ламинат не променя своя цвят и блясък при наличието на слънчева светлина. Всички ламинатни интериорни врати се предлагат в богата гама от цветове и най-различни шарки, които имитират много от скъпите материали налични на пазара. Популярността на ламинатът нараства с всеки изминал ден като причините за това са много, но основните са неговата много достъпна цена и отлична практичност. Ежедневната експлоатация, при която често вратата се затръшва силно или пък малки деца се опитват да я нарисуват с фулмастри не е проблем за ламината!

Има много видове ламинатни интериорни врати като качеството разбира се зависи от цената. Най-евтиният вариант е ламинат с дебелина от 0,2 мм, който създава отлична илюзия за изделие от естествено дърво, но ниската му светлинна устойчивост води до образуване на пукнатини, неравности и загубя на цвят. Следващият клас ламинат е с дебелина от 0,4 мм до 0,8 мм като тук покритието е устойчиво не само на UV светлина, но и на надраскване и натиск. Това са и причините този тип ламинатни врати да са изключително популярни сред потребителите, които получават отлично качество на добра цена.

От екологична гледна точка използването на ламинирани интериорни врати е препоръчително, тъй като се спасяват много гори.Това подтиква учените да провеждат постоянни опити за подобряване качеството на ламината. Освен това естествените материали са значително по-скъпи и изискват повече грижи. Друго предимство на ламинираните врати е лесната им поддръжка. Не е необходимо да се закупуват специални почистващи препарати. Достатъчен е просто навлажнен парцал. Като цяло темповете на развитие на ламината са изключително впечатляващи. Неговата красота, практичност и достъпност го превръщат в един от най-предпочитаните материали в днешно време.