Блиндирани врати – производствен процес

Блиндираните входни врати преди да достигнат до своите собственици следват своя пълен производствен цикъл: работа със стоманата, заваряване на метална конструкция, лакиране/ламиниране, изработка на дървените панели за вратата. МДФ панелите са със стилна фрезовка или изчистена линия, която напълно отговаряща на разнообразните изисквания на частните и бизнес потребителите.

Панелът на вратата

При производството на блиндирани врати се използва най-модерната технология за огъване за изработването на металното оребряване. Първо чрез металния лист се оформя, създавайки специален профил, който комбинира функциите на рамка и придържа външната изолацията на вратата на място. След това се заваряват допълнителни профили, които създават вътрешната метална рамка, която е твърда и здрава.

Тази технология помага за получаване на по-дебели врати с минимално увеличение на теглото, което удължава периода им на използване, както и подобрява топло- и звукоизолацията.

Пантите, които се поставят, са проектирани в Турция. Те са специално произведени да отговарят на теглото на масивната входна врата. Има три подсилени панти, които са монтирани и заварени в касата, което им придава допълнителна здравина и възможност за регулация.

Покритие на рамката и касата

Боядисването на металните части се извършва веднага след обработката. Използва се метода за прахово боядисване, а при моделите със специално UV предпазване от външните условия се поставя покритие, което е устойчиво на абразия, ултравиолетови лъчи и температурни промени. За да осигури максимална защита на стоманата от въздействието на неблагоприятните фактори, се боядисва повърхността на вратата, както отвън, така и от вътрешната страна. Това специално покритие е устойчиво на надраскване и не изисква специална поддръжка. Най-масово използвани са МDF панелите. Те също са достатъчно издръжливи на драскотини. МDF панелите са лесни за поддържане – бършат се с леко навлажнена микрофибърна кърпа. Този тип врати са идеални за входни врати на апартаменти.

Топло и шумоизолация на вратата

Всички блиндирани врати имат вложена изолация, изработена от минерална вата или друг енергоспестяващ уплътнител. Уплътнителната система се характеризира с високи звукоизолиращи способности и понижена топлопроводимост – запазват температурата в помещението. Изберете Вашата врата още сега и получавате 5 години гаранция, които да прибавите към дългия период на експлоатация.

Exit mobile version