Грижа и поддръжка на вратите

Отворена врата на син фон

Повечето потребители смятат, че веднъж сменена с нова, вратата вече не заслужава внимание. Сещат се за нея само, ако възникне някакъв проблем, но дори и тогава виновни са вратата, фирмата производител или дори продавач-консултанта, че им е „пробутана“ некачествена стока. Никой не отчита собственият си принос за проблема. Всяко нещо изисква внимание и грижа и вратата също не прави изключение в това.
Разбира се, задължение на консултанта и монтажната група да Ви информират относно грижите, които е необходимо да полагате за Вашите врати, но изцяло Ваша остава отговорността да го правите периодично и съвестно. Ако определено желаете Вашата врата да изглежда добре и да боравите с нея безпроблемно – погрижете се за нея! Повярвайте, необходимите грижи са елементарни и няма да Ви отнемат много време.

Какво е нужно за поддръжка на една врата?

 

На първо място вратата Ви се нуждае от почистване! Не го пренебрегвайте, а след това на определен период, полагайте следващата грижа за нея, състояща се в редовно смазване на патрони, брави и панти. По този начин си спестявате изключителното дразнещо скърцане, както и възможността патрона Ви да блокира. Самото смазване се извършва изключително лесно благодарение на продуктите които се предлагат и са предназначени за тази цел. Достатъчно е да го правите веднъж месечно, поне през първата година, докато се разработят добре. Впоследствие се прави по-рядко или при очевидна необходимост.

Изводът от всичко казано дотук е: не търсете вина в никого, а се погрижете за инвестицията си, както подобава на всяка друга мебел от обзавеждането. Вашата врата ще Ви се отблагодари за това.

Само не се престаравайте, използвайки постоянно препарати за почистването. В повечето случаи обикновена кърпа и вода са напълно достатъчни. Ако все пак се налага употреба на препарат, нека бъде без съдържание на ацетон, абразивни и избелващи вещества. Всяка врата има гаранционен период, било външна или вътрешна, но нейната поддръжка зависи само от Вас.

Exit mobile version