Как да монтирате входна метална врата

Врата монтаж

Днес сме се подготвили да Ви запознаем с монтажа на входна метална врата. Все още Ви препоръчваме, ако при поръчката се предлага монтаж, възползвайте се заради различните особености, които възникват при всеки монтаж и врата. Гаранцията Ви обикновено е и на монтажа, което дава едно спокойствие на Вас и Вашето бъдещо експлоатиране на вратата.

Важни аспекти свързани с монтажа

Както и преди път сме казвали, много е важно при монтаж, на която и да е врата подът да е готов. При металните входни врати имате статична каса от 10 см. и первази, които са предвидени за едната страна. Тук е много важно да определите посоката на отваряне на вратата още при закупуването ѝ, както и да определите къде желаете да се виждат первазите на входната врата. При тези врати имате седем броя ключове, два монтажни и пет, които остават за клиента, но след монтажа на вратата, те трябва да бъдат активирани. След монтажа на входната врата, монтажните ключове се изхвърлят, а другите пет ключа се активират с помощта на т.нар „ключ-майка“, намиращ се в комплекта. Той е доста по-малък от останалите и лесно ще го различите. Как се процедира с „ключа-майка“ – пъхате го в ключалката и го завъртате да заключи и отключи, след което вкарвате единия от Вашите нови ключове и правите същото – завъртате го, така се активират абсолютно всички ключове от комплекта.

Стъпки при инсталиране на метална входна врата

Монтажът се извършва на вече подготвен отвор. Поставяте вратата в строителния отвор. Тук касата и крилото са заедно. Поставя се касата, но преди това се нивелира. За целта се поставят болтове, които помагат за правилната нивелация и едновременно с това, касата се закрепва за отвора и зида. След закрепването на вратата се поставят дръжките на вратата. Тук много важно е да съобразите, коя страна Ви е лице (към външната част) и коя Ви е гръб (към коридора на жилището), защото тук имате върток, които трябва да поставите от вътрешната страна. Поставянето на дръжките става с помощта на винтове, които не трябва да бъдат много стегнати, в противен случай, може вратата да не функционира правилно. След това, проверявате дали процеса на движение на крилото е гладко, дали се заключва и отключва безпрепятствено. Ако всичко е наред се предприема запълване с монтажна пяна, за да може касата, да се позиционира здраво за зида. Важна препоръка след монтажа е, вратата да не се използва от около 12 до 24 ч.

Браво, успяхте успешно да поставите входната врата сами! Надяваме се, да сме Ви били полезни.

Exit mobile version