Бърза поправка на скърцащи панти при интериорните врати

Бяла отворена интериорна врата с висящи лампи

Скърцащите врати са навсякъде

Оказва се, че не е особено важно, дали вратите са евтини или скъпи, дали са нови или стари – нормално е с времето пантите да започнат да издават неприятни звуци, вследствие на постоянната употреба на интериорните врати. Това може и незабелязано да остане през деня, понеже дори да бъде силно неприятно, човек привиква бързо с шума. Възможно е да не му се отдава внимание, но през вечерта, когато се предполага да е спокойно и тихо, скърцането действа изнервящо, особено когато сте се отдали вече на сън. Шумът и неговото отстраняване става първостепенна задача, която за щастие не е трудно постижима, само е необходимо да отделите време, за да се информирате и да действате. Тук Ви гарантираме, че бихте се справили със скърцащата интериорна врата много лесно.

Как да се справите с неприятния проблем

Първо потърсете проблема и откъде точно идва. Най-често причината е в липсата на смазочен материал в пантите, натрупване на прах във вътрешността им или се дължи на цялостното им износване.

Разрешението се крие може би, зад ъгъла – продават се много видове смазващи продукти, които бързо ще отстранят проблема. Някои от тях са – графитната смазка или бяла смазваща грес. Те са сред популярните варианти за обкова на вратите. Във всеки голям магазин /железария/ има избор. Компетентните продавач-консултанти, би следвало да Ви препоръчат най-удачният продукт.

Какво не бива да използвате като алтернатива

Има хора, които импровизират и сами искат да си отстранят проблема със скърцането, възможно най-бързо, с минимум средства и не се замислят за последствията, които ще дойдат след това. Те използват растително масло или зехтин, но за съжаление това не е най-добрият начин и не е решение. Напротив, проблема се усложнява. Да, шумът за няколко дни ще изчезне и няма да Ви дразни, но след време идват проблемите. Растителното масло е доста гъсто и ще потъне дълбоко в пантите, ще се втвърди и тогава вече идва изненадата – вече са нужни нови панти.

Заложете на специалните продукти за смазка. Тези продукти за врати са бюджетни и се използват многократно, което допълнително Ви гарантира спокойствие за доста продължителен период от време. Може да ги смазвате периодично, за да нямате проблеми. Препоръчително и желателно е да полагате макар и минимални грижи, както и отговорност към Вашите интериорни врати.

Exit mobile version