Какво представляват блиндираните врати?

Черна входна врата със зеленина

Те са специален вид врати, които са допълнително усилени. Блиндираните врати се изработват от метал и затова, в повечето случаи, хората им казват метални врати. Обаче има разлика – металната врата не е толкова сигурна, колкото една блиндирана, която издържа набезите на крадците.

За чертите на Вашата индивидуалност може да се предполага, по входа на Вашия дом – вратата. Тя говори за Вас и дома Ви пред обществото. Вратата може да отразява начина Ви на живот и стил, за тази цел има възможност да се облече касата, както Вие желаете, за да се хармонизира с Вашите представи за красота.

Крилото на блиндираната врата се изработва с два ламинирани панела МДФ от по 10 мм. Шумо и топлоизолацията е гарантирана от поставена вътре минерална вата. Крилата имат вградени метални листа с дебелина 1,2 мм или 1,5 мм, това зависи от модела врата. Има врати с крило 7 мм и има с 9 мм Допълнителен плюс са разнообразните фрезовки, а също така и цветове.

Ролята на блиндираните врати преди всичко друго е, да защитават жилището Ви от взлом. За направата им са създадени специални технологии, които включват модерни устройства за сигурността. Тези врати са укрепени от страната на пантите, с едни шипове, които са шест или осем броя и са пасивни. Когато вратата е затворена шиповете влизат в касата. Някои от външните блиндирани врати се отличават с това, че касите са регулируеми, както и имат от двете страни первази. Заключването е моноблок Daf – заключващи системи, характерни с това, че притежават три активни шипа. Могат да се отварят навсякъде – навън, навътре, наляво и надясно, по желание на клиента. Шпионката и чукчето се монтират по време на монтаж, защото първо – не всеки иска такъв аксесоар, второ – височината на хората е различна и се взима предвид. Има избор на дръжка от външната страна – активна или пасивна /полумесец или пура/.

Може да прочетете и да разберете повече за фирмите производители на блиндирани врати, една от най-известните сред тях е турската – Kartal. Блиндираните врати предлагани от тях, предоставят на клиента всички по-горе описани качества и характеристики.

Сигурност, защита, визия – това са вратите на новото време!

Exit mobile version