Скърцаща входна врата

Цветни входни врати

Това е един от най-дразнещите звуци в живота, скърцаща входна врата. Подобно на смяната на крушка, не е толкова трудно да се поправи. Отнема само няколко минути, за да се справите с досадните скърцания и да се отървете от шума, който неприятно наподобява църкане на мишка. Всичко е свързано с малко смазване на пантите, което ще гарантира решаването на този проблем.

 

Защо вратите скърцат?

 

Входните врати ще скърцат, защото с течение на времето винтовете на пантите могат да се разхлабят. Ако не са винтовете на пантите на вратата, може проблем да създава изваден щифт на пантата. Скърцането ще се влоши, ако в пантите попаднат мръсотия и шум и металът стане корозирал. Новият метал е лъскав, но с напредването на възрастта може да стане по-абразивен.

Малко смазка около пантите ще ги направи хлъзгави, така че има достатъчно плъзгане, за да се предотврати допълнително скърцане

 

Алтернативните смазочни материали

 

Ако нямате никакъв професионален смазочен материал, тогава има няколко алтернативи. Някои се кълнат в олио за готвене, основно в повечето кухнени. Всеки вид олио за готвене ще бъде достатъчен, не е задължително да е с първокласна оценка. Съществува, разбира се, възможността, ако използвате олио за готвене, да се окажете с лепкава входна врата, както и скърцаща!

От кухнята до банята, друга предложена опция е вазелин. Както за олио за готвене, така и за вазелин, поставете малко количество върху пръста си и го втрийте в пантата.

 

Ако скърцането остане

 

Ако скърцането не спре и сте смазали пантите, може да се наложи физически да извадите щифта на пантата и да го напръскате поотделно, преди да го поставите отново във вратата. Това може да е сложно, защото за някои входни врати ще трябва да развиете цялата врата, за да получите достъп до пантата, която може да бъде работа от двама души.

Ако скърцането се разреши от само себе си, но след това се върне по-късно, възможно е входната Ви врата да не е подравнена правилно. Ако входната врата не е балансирана правилно в рамките на рамката, може да има допълнителен натиск върху пантите на вратата. За да разрешите проблема, ще трябва да го нулирате, което е най-добре да се направи от професионален монтьор на врати.

 

Exit mobile version